Så lidt koster det at lave en ny hjemmeside

Vil du i gang med at lave din egne hjemmeside?

Vil du i gang med at lave din egne hjemmeside, kan det være, du allerede nu sidder og river dig i håret, fordi du regner med, omkostningerne bliver enorme og arbejdsmængden skyhøj. Men det behøver faktisk slet ikke være så svært at komme i gang med at lave en hjemmeside. Når du først har prøvet det en gang eller to, tager det ikke meget mere end to minutter at sætte selve siden op.

Herefter kommer der så selvfølgelig at det yderligere arbejde med at finde et fedt design til sin side, sætte tekst på den, indsætte billeder og meget andet. Men selve den proces med at sætte selve hjemmesiden op kan klares i løbet af få minutter, og langt de fleste steder kan det klares med et enkelt klik på en knap. Så bliver det ikke meget nemmere at lave sin egen hjemmeside, vel?

Men hvad med prisen?

Men hvor meget koster det så at sætte sin hjemmeside op på den måde? Når man bare skal nøjes med at klikke på en knap, lyder det jo som et eksklusivt system, man skal kaste mange penge efter for at få adgang til.

Det er dog ikke helt korrekt. Mange af de billige webhoteller på markedet som eksempelvis Meebox og UnoEuro har nemlig også denne 1-klik-installations mulighed. Og her skal du ikke slippe meget mere end 10-20 kroner om måneden for at komme i gang.

Herudover skal du selvfølgelig også betale for dit domæne, men det kan fås for 45 kr. mange steder. Og det er altså en årlig pris. Så hvis du drømmer om at lave din egen hjemmeside, skal du ikke komme og fortælle mig, du ikke har råd til det. For alle kan på en eller anden måde finde 200-300 kroner, hvis de virkelig brænder for at komme i gang med at skabe deres eget website.

Jeg vil gerne lave en blog

Hvis det er en blog, du gerne vil i gang med at lave, så kan det gøres på nøjagtig samme måde. For mange hjemmesider nu til dags skabes nemlig i det system, der hedder WordPress. Og det er et CMS, der kan anvendes både til blogs og til almindelige hjemmesider.

Vil du lave en blog, og stræber du efter at lave en lige så god blog som mange af de superstjerner, der allerede skyder frem på den danske blogscene, kan det være en god ide eventuelt at tage et blogkursus, som kan hjælpe dig godt på vej.

Det kan virke som en større investering at hoppe med på sådan et kursus, men så får du altså også alt grundlæggende viden, så du kan komme hjem og gå direkte i gang med at skabe din egen blog og få en masse læsere på den.

Har du mod på det, kan du selvfølgelig også bare gå i gang med at lave din blog uden hjælp fra nogen. På den måde lærer du alle processer at kende, og du kan selv finde frem til de fejl, der nu engang måtte opstå, og løse dem, da du selv har sat det hele sammen.

Og skulle du have problemer med at få løst et problem, så er der ikke lang vej til hjælpen. Den kan fås overalt, både på danske og internationale hjemmesider. WordPress er et så stort system, så det er utroligt nemt at finde guides og hjælpeværktøjer, hvis du skulle støde på noget, der driller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *